Connect with us

Δείτε πώς να τα ετοιμάσετε:

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα τυρί φέτα

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.

Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.

Τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.

Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου

Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα. Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.

Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφεριακά με τα δάκτυλά σας.

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.

Έτοιμο!

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Γιατί τα μωρά στη Φινλανδία κοιμούνται σε χάρτινα κουτιά;

12 αρχές που χρησιμοποιούν οι βασιλικές οικογένειες για την ανατροφή των παιδιών τους

Τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας

14 μυστικά κόλπα μαγειρέματος που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ

Διαλέξτε το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι και θα σας πούμε κάτι για την σχέση σας

10 στερεότυπα για την εσωτερική διακόσμηση που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

10 κόλπα από τις γιαγιάδες μας που ακόμη μπορούμε να εφαρμόσουμε

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πλουσιότεροι

10 απλά πράγματα που έκαναν οι αρχαίοι άνθρωποι και σήμερα είναι πολύ παράξενα

6 μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ότι ισχύουν ακόμη

Σχολιάστε

Τα καλύτερα